Om oss

Jag har alltid älskat hundar så länge jag kan minnas. Varje födelsedag och julafton stod det alltid hund högst upp på min önskelistan. Allt mellan Labrador, Golden retriver till Dalmatin. Jag fick tjata i 14 år tills min familj äntligen bestämde för nu är det dags. Men det vart ingen ras som hade stått på mina önskelistor inte. Det blev en Jack Russell terrier som fick namnet Wilda. Vi kärade ner oss totalt i rasen och efter 3 år så flyttade en till jack russell hem till oss och fick namnet Thea.

Dessa damer lärde mig så mycket. Framförallt om tålamod och den stora kärleken mellan hund och människa. Vi tränade mest lydnad men även spår med dessa damer.

Men tyvärr lämnade Wilda oss här på jorden alldeles för tidigt i 8 års ålders i cancer och vi fick stanna kvar med brustna hjärtan här på jorden.

När jag vart 21 år flyttade jag hemfrån och då skaffade jag min första egna hund. Jag hittade en organisation som tog hem hundar från Irland. Friendsforever. Och där hittade jag hunden som skulle förändra hela mitt liv. 

Kira en liten tik med vad jag vet 11 olika raser i och av dom 11 är det 7 terrier. Jag fick hem en rädd, stressad, osäker liten tjej som inte visste var kärlek var. 2 månader senare bestämde jag mig för att vara jourhem till Micke. Min gentleman, han passade så bra in i våran lilla familj och vart en stor trygghet i Kiras liv så självklart så fick han stanna hos oss.

Jag har jobbat så hårt med dessa två och jag är så stolt över vad vi har åstadkommit under våra 6 år tillsammans. Vi har lärt oss så mycket och den tryggheten och kärleken vi känner för varandra är obeskrivlig. Men jag var inte utbildad och ville lära mig mer så 2019 började jag studera via Hundens Hus till hundinstruktör för att sen vidare studera till hundpsykolog.